«Я МАЮ ПРАВО!»

З метою реалізації загальнонаціонального правопросвітницького проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!» 28 лютого 2018 року виконувачем обов’язків директора Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомогиКатериною Лиско та головним спеціалістом відділу правопросвітництва та взаємодії з суб’єктами надання безоплатної первинної правової допомоги Аліною Сердюк проведено лекцію на тему: «Захист основоположних прав людини і громадянина» для учнів 8-10 класів ОНЗ Гоголівська ЗОШ I-III ступенів.

Розпочато лекцію з інформування учнів про реалізацію проекту Міністерства юстиції України «Я МАЮ ПРАВО!», систему безоплатної правової допомоги та діяльність Броварського місцевого центру з надання безоплатної вторинної правової допомоги. Після цього учням роз’яснено про права людини, їх значення для кожного громадянина, поняття неповнолітньої особи, способи захисту прав неповнолітніх, поняття правопорушення, поняття юридичної відповідальності, види юридичної відповідальності.

Під час лекції учням продемонстровано відеоролики «Ти і поліція!», в яких висвітлено наступні питання:

- Що робити, якщо до Вашої оселі прийшов поліцейський? Чи відчиняти йому двері? Чи відповідати на його запитання? Взагалі — як діяти у подібній ситуації?

- Як поводити себе, коли поліція просить Вас пред'явити документи, наполягає на особистому огляді або хоче Вас опитати?

- Що робити, коли Вам телефонують з поліції та викликають до слідчого? Чи правомірно це, та як діяти у такій ситуації?

- Що таке адміністративне правопорушення, чи легко його вчинити і що робити, якщо з Вами така халепа сталася? А ще — як діяти під час адміністративного затримання та що у такому випадку вимагати від поліцейського?

- Що робити, якщо правоохоронці примушують тебе зізнатися у кримінальному правопорушенні?

- Що робити, коли правоохоронці чинять насильство по відношенню до тебе або інших громадян?

Наприкінці лекції учням надано інформаційні буклети проекту «Я МАЮ ПРАВО!».


/Files/images/sche_foto/28694146_10215534643309647_1387825795_o.jpg /Files/images/sche_foto/IMG_627411 - копия.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 147

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ГОГОЛІВСЬКЕ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНЕ ОБ'ЄДНАННЯ "ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ ОСВІТИ- ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - ЗАКЛАД ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ" ВЕЛИКОДИМЕРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БРОВАРСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Київська, 167, с. Гоголів Великодимерська ОТГ Броварського району Київської області

e-mail: gogoliv.school@gmail.com

Дата останньої зміни 01 Липня 2021

Фотогалерея