ДЕНЬ СОБОРНОСТІ УКРАЇНИ

День 22 січня 1919 року увійшов до національного календаря як велике державне свято – День соборності України. Саме тоді на площі перед Київською Софією відбулася подія, про яку мріяли покоління українських патріотів: на волелюбному зібрані було урочисто проголошено злуку Української народної республіки і Західноукраїнської народної республіки.
Ідея соборності бере свій початок від об'єднання давньоруських земель навколо князівського престолу в Києві, а її філософське коріння сягає часів Візантії. Протягом віків її практичним втіленням займались українські гетьмани Богдан Хмельницький, Іван Мазепа, Петро Дорошенко, Пилип Орлик. У XVIII – початку ХХ ст., коли українські землі були поділені між сусідніми державами: Польщею, Московією, Румунією, Австро-Угорщиною, ця ідея знайшла своє відображення у працях найкращих вітчизняних мислителів, оскільки для боротьби за свої національні інтереси Україні була вкрай важливою територіальна єдність.
І от століттями розірваний український народ визволився з неволі – Наддніпрянщина вийшла з Російської, а Західна Україна – з Австро-Угорської імперії – і возз'єднався на своїй землі в єдиній Українській державі.
/Files/images/sche_foto/IMG_57671.JPG
Цей урочистий день учні та вчителі ОНЗ Гоголівська ЗОШ І-ІІІ ступенів на чолі з директором Оксанич Г.Й. відзначили широко: вранці пройшла тематична загальношкільна лінійка, далі спільно з сільським головою Примаком П.В., працівниками сільської ради, будинку культури та інших установ села відбулося покладання квітів до Обеліска у парку Слави та на могилу загиблого воїна АТО Андрія Топіхи. Також протягом дня відбулися виховні години та уроки історії, на яких учні слухали лекції та переглядали відеоматеріали про День соборності.

/Files/images/sche_foto/IMG_5710 - копия.JPG /Files/images/sche_foto/IMG_57491.JPG

/Files/images/sche_foto/IMG_57731.JPG /Files/images/sche_foto/IMG_57441.JPG

/Files/images/sche_foto/IMG_57121.JPG

Кiлькiсть переглядiв: 188

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.

КОМУНАЛЬНИЙ ЗАКЛАД "ГОГОЛІВСЬКЕ НАВЧАЛЬНО-ВИХОВНЕ ОБ'ЄДНАННЯ "ОПОРНИЙ ЗАКЛАД ЗАГАЛЬНОЇ ОСВІТИ- ЗАКЛАД ДОШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ - ЗАКЛАД ПОЗАШКІЛЬНОЇ ОСВІТИ" ВЕЛИКОДИМЕРСЬКОЇ СЕЛИЩНОЇ РАДИ БРОВАРСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Київська, 167, с. Гоголів Великодимерська ОТГ Броварського району Київської області

e-mail: gogoliv.school@gmail.com

Дата останньої зміни 01 Липня 2021

Фотогалерея